Tävling med Hervör och Hektor.

Igår var vi på ett litet kval med Hervör och Hektor. Både skötte sig bra! Bra träning med andra hästar, bilar och stora blåsande tält. Underbar energi i båda hästarna och vi hade härliga långa grusvägar att rida fram på. Det fanns plats för lite tempo i tölten då!

Hervör har varit avelssto ett tag och det är det underbart att hon ändå efter endast ngr månaders träning är så på hugget, konditionen har kommit ifatt och hon bara vill så mycket, vilken häst!

Hervör fra Ströbjerge

Och lilla Hektor som startade för andra gången, tyckte det var väldigt kul med alla andra hästar på banan. Han blev trött men gav allt och hade roligt!

Hektor på kval

Det är spännande att känna att hästarna visar mer och mer – och att det finns så mycket mer att hämta. Det tar tid att bygga upp en tävlingshäst – och oj så kul det är på vägen!

Med tid och träning bli de säkrare, visar mera stabilitet och växer i kunskap och styrka. Framför allt verkar hästarna trivas med träningen och tävlandet. Ingen stress och oro – men en god vilja och ett intresse att få vara med. De trivs med varandra, Hervör och Hektor, går glatt och förväntansfulla in i transporten. Äter ur samma hink och står lugnt under tiden. Lite stora näsborrar och ögon på nya stället, men återigen, lugna i varandras sällskap och med oss som hanterar dem.

Härligt att få delta i deras utveckling. Spännande ska det bli att följa dem. Visst är det kul med hästar!

(Obs – bilderna är från tidigare i vår, då inga bilder togs igår)

Tack Helene på Kullahästar för att jag får rida din fina häst!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *