Mölleturen inkl lunch

Vår långtur till Mölle är en storfavorit! Våra kunder kommer långväga ifrån för att rida denna mysiga ritten som förenar underbara hästar med natur och god mat i en fantastisk miljö. Turen rids oftast kl. 10-14 vilket innebär lunch på Krukmakeriet runt kl 12.

På vägen till Mölle rider vi genom skogarna på östra Kullaberg med vackra vyer, höga bokträd och kuperade stigar. Efter ca halva turen ”checkar vi in” på Krukmakeriet i Mölle.

Krukmakeriet i Mölle

Många goda pratstunder har det blivit till oss hästfolk emellan, när vi efter några timmars ritt sätter oss i det mysiga orangeri eller i trädgården på Krukmakeriet. Här njuter vi av god mat med spännande smaker – valfritt från menyn. Det sprider sig en fantastisk familjär stämning, där alla känner sig välkomna.

Vi äter, pratar och vilar upp oss innan ritten hem. Utanför står hästarna och kopplar av. De känner rutinerna och vet när de ska spara på sin energi. Vi kan väl säga att även de laddar för turen efter pausen, där de än en gång ska få sträcka ut på vägarna under de vackra bokarna eller längs ängarna vid havet, kanske längs den fina banvallen med utsikt över Öresund och förbi Krapperups fantastiska slott. Många härliga hästminnen föds på dessa turerna. Turen rekommenderar ridvana.

Hästarna vilar i Mölle
Fina hästar väntar snällt

OBS – Max vikt 90 kg, minimiålder 10 år, ridvana krävs. Kläder efter väder – vi rider i alla väder!

Kom ca 20 min innan turen!

OBS – För att turen ska kunna genomföras på ett säkert sätt behöver du vara beredd på att rida självständigt, inte bara ”åka häst”. Denna turen rekommenderas för ryttare med ridvana. Hästar är pigga djur som kan reagera snabbt, terrängen är till tider både hal och brant och vi rider i en grupp där alla hästar är vana att gå först och rida om varandra, inte bara på led. Du kommer därför behöva hantera din häst självständigt för att kunna ta hänsyn till andra ryttare och hästar i gruppen. Detta gäller även barn i gruppen.