Hästhyr

Du vill rida på ”egen tid”, ta eget ansvar, men inte äga en egen häst? Du vill komma och ta ut hästen, pyssla och gosa, rida en sväng, men slippa tänka på krångel med hovslagare och försäkring?

Häst med häst
Njuter av färgerna och lugnet med hästen

”Hästhyrare” kan du bli, om du är van ryttare, har varit elev i ridskolan över en längre period, ridit privatlektioner och/eller har blivit godkänd av instruktörerna .

Kravet är: Du är rejält van ryttare, är säker och trygg när du hanterar hästar i både flock och stall. Du kan en del om hästars beteende och är van vid utrustningen. Du kan utan tvekan sadla, tränsa och hantera de flesta hästar utan hjälp och på ett ändamålsenligt och omtänksamt sätt.

Här är det egen ridning som gäller: Du kommer själv och hanterar hästen. Hämtar den i hagen, sköter om den och sadlar. Rider ut och myser, tränar, funderar… Efter ritten tar du hand om hästen i stallet, fodrar, borstar och dylikt. Du kan boka in dig på privatlektioner som andra med egen häst. Detta är inget för nybörjare eller ryttare med begränsad ridvana!

OBS – hästhyr är INTE till för att slita ut våra hästar! Vill du ha förtroendet att hyra häst av oss, behöver du visa att du är medveten om hur du tar hand om en häst för bästa hållbarheten! Inte bara ridning på långa rundor i högt tempo!

Miljö
Kullabergsmiljö

Varmt välkommen att lämna in intresseanmälan!

Kostnad 500 kr/tillfälle. Ridning  1-1,5 timme.

Betalning sker per gång via swish. Bokning av hästhyra kan ske endast i  i mån av plats, vilket betyder att vi under högsäsong inte kan erbjuda hästhyr. OBS – endast ett fåtal personer kan delta i denna aktivitet.

Minimiålder 15 år.

En reaktion på ”Hästhyr”

  1. Hej! Mitt namn är Josefin Ljungkvist och jag är intresserad av att bli hästhyrare. Har tidigare ägt häst i några år och är en van hästperson.
    Undrar dock om man själv får välja vilken häst man vill hyra eller om det blir olika varje gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *