Turridning

Bokskogens grönska susar förbi ögat och kroppen inrättar sig efter rörelserna från den mjukt fjädrande ryggen du sitter på. Hästen tänker framåt och du känner kraften från urtiden medan du får uppleva den underbart vackra natur på Kullabergs naturreservat.

Hos oss kan du få prova på turridning på en pigg och välskolad Islandshäst. Vi rider ut i små grupper på trevliga hästar med olika mycket motor. Hästarna är vana att rida i flock, vilket ger en säker och gemensam atmosfär för ridturen. På turen leds du av en van islandshästryttare och det finns alltid gott om tid till hästprat och frågor. Vi har tillstånd att få rida i Kullabergs Naturreservat, som är ett unikt område. Naturen bjuder på bok- och blandskog, kuperad terräng med underbart vackra vyer över Öresund, Skälderviken och Danmark. På Kullaberg rider vi turer av olika längd med eller utan mat. Vi fikar i skogen eller äter mat i Mölle. Lugnt står hästarna och laddar för hemvägen och du laddar batterierna. 

Vem får rida hos oss?

Härlig ritt i bokskogen
Härlig ritt i bokskogen

Priser:

Kort tur: 1,5 timme: 900kr/person

Fikatur: 2-2,5 timme med liten paus: 1050kr/person( ha med egen fika). 

Alla turers tider är inkl. teorigenomgång och uppsittning.

Mölleturen!

Storfavorit!- vi korsar Kullaberg med de vackra vyer, rider genom skogen till underbara Mölle, där vi ”checkar in” hos Lisa och Abbe på Krukmakeriet. Där binder vi upp hästarna och äter en god lunch i mysiga caféet. Goda soppor, stora smakrika mackor och hembakad bröd finns att välja på. Mätta och belåtna satsar vi på en god tur hem igen. Ca. 4 timmar inkl lunch. (Ridvana rekommenderas).

Pris inkl. lunch på Krukmakeriet i Mölle: 1600kr/person 

Det är alltid vackert på Kullaberg!

Vår turledare:

Felicia Håkansson
Felicia och Gladur

Felicia har engagerat sig i hästar och ridning sen hon var liten. Hon har ridit en del olika medryttarhästar och foderhästar inom olika raser. Tidigare har det mest varit inom hoppning men fastnade 2015 för dressyr med en storhäst hon hade då.

Senaste åren har hon hittat tillbaka till Islandshästvärlden och arbetar nu hos oss med turerna, stallet och lektioner. Felicia har en egen Islandshäst och är igång med att gå ett flertal kurser i SIF med mål att bli ridledare under 2023.