Fikatur – 2,5 timme!

Underbara Kullaberg

Upplev underbara vyer i naturreservatet Östra Kullaberg, när vi rider en härlig runda på ca 2,5 timme. Uppe i skogen stannar vi och fikar, här kan vi njuta av vyerna och prata häst.

Du ska ha med egen fika som vi packar i våra sadelväskor.

Turen kan bokas för antingen ovana/medelvana i lugnare tempo med lite lugnare hästar eller för medel/vana ryttare med ett högre tempo. Vi har då med några piggare och mer lyhörda hästar i gruppen och håller generellt ett något högre grundtempo.

Ni förväntas på både typerna av turen att kunna hantera hästen självständigt i gruppen och rida med gott hänsynstagande till både hästar och andra deltagare. Detta gäller alla deltagare i gruppen. Dock kommer inte hela turen gå i snabbt tempo. Det anpassas efter både terrängen och hästarnas återhämtning.

Det är tuffa stigar och hästarna behöver återhämta sig så vi tar en paus ca halvvägs. Här kan vi vila benen, fika, titta på utsikten och prata lite. Därefter går turen vidare, vi fortsätter upptäcka den underbara natur och vyerna på Kullaberg.

Vi rider i alla gångarter och du får instruktioner och hjälp av vår guide under turen.

Du får inte rida med ryggsäck – matsäcken får ligga i sadelväskan.

Max antal 6 ryttare. Max vikt 90 kg. Inga ovana barn! Min ålder 10 år. Ridturen tar ca 2,5 timme inkl. genomgång, uppsittning och paus. (ca 7-12 km beroende på runda/ridvana).

OBS – ingen fika ingår!

Pris: 1050kr/person