Våra Hästar

Freyr från Fexgården – född 2004

Freyr på ridläger med roliga övningar

e: Aegir från Skeppargården u: Fluga frá Holtsmúla

Finaste Freyr! Freyr har blivit mångas favorit sen han kom till gården för några år sedan. Han fick sakta jobba sig in i verksamheten och är nu en av de önskade av många elever och kunder. Han är svart, robust av den gamla typen Islandshäst, dvs inte så långbent – han kan tölta i timmar och är härligt lyhörd, du bör veta vad du gör när du sitter där! Freyr är uppväxt i närheten på annan gård vid Kullaberg, stormtrivs på Kullaberg och blev från första dagen nya trygga chefen i flocken. Han är vänlig, trygg och har en bra framåtanda!

Háfeti från Åkarp – född 2010

E: Glampi från Snararp, u: Perla från Väbylund

Haffe, Haffiluren, Kung Haffe…eller vad man nu hittar på att kalla stallets nya största häst. Han är snäll, vaken, stor, fux och med fyra bra gångarter. Han kom till oss under sommaren -23 och håller på att arbeta sig in i sitt nya jobb som verksamhetshäst. Ridlektioner går superbra och han är en välskolad häst som kan det mesta. Turerna går också bra, dock ska Haffe komma på att han inte måste spendera all energi inom de första 20 minuter 😉

Vi hoppas på många glada stunder med Haffe – han verkar gilla sitt nya jobb, ska bara öva lite på att chilla – det går bättre för varje dag!

Haffe o Kristine

Hljómur frá Borgareyrum – född 2012

e: Frodi frá Stadartungu u: Spenna frá Ytra-Vallholti

Hljómur i blank sommarpäls

Hljómur är en stor och ståtlig valack med härlig framåtanda och lättriden bra tölt. Han går med de mer vana ryttare och är mycket uppskattad. Härlig bra trav och en god galopp. ”Storhästkänsla med tölt” säger många ryttare när de får uppleva Hljómur och han ger mersmak. Han är en vänlig kille med ett vaket uttryck och lyhörd för hjälperna….och han kan tölta fort och länge!

Hektor fra Sondrup – född 2005

Hektor tölt

e: Vaengur frá Audholtshjáleigu u: Systa frá Nesi

Hektor

Hektor är Kristines gamla tävlingshäst och tävlade upp till SM-nivå. Han är en sann läromästare och rids av ryttare på lektioner och kurser. Han är en rolig och välutbildad häst med mycket motor och känsla. Hans bästa kompis är Berti och de är ett radarpar i flocken, leker gärna med pinnar. Även om att han nu inte är så ung längre blir han nog aldrig vuxen 😉 Han älskar mat och bankar gärna i boxdörren om du inte är tillräckligt snabb med hinken! Bortskämd kanske…

Huni från Hedäng – född 2008

Huni i det gröna gräset

e: Aegir från Skeppargården u: Alda frá Hjallalandi

Huni i galopp

Huni är en speciell herre som ofta står ensam i flocken och spanar i en hörna, när han då inte leker för fullt med en kompis. Han är klok och snäll, lär sig snabbt och ber gärna om att få komma in på box och mysa. Han kan med sin underbara tölt och stora trav ligga både sist och längst fram i gruppen. Han trivs inte med ryttare som klämmer och fastnar i handen, då har han visat att han slutar gå 😉 annars är han pigg och kan tölta snabbt. Han kan även dra en repa i flygande pass när det går riktigt fort, men då brås han ju på pappa sin som är medaljvinnare på VM i pass.

Galsi från Öllövsgården – född 2005

Galsi

e: Emil frá Vestri-Leirargördum u: Glíma frá Hoftúnum

Galsi o Kristine

Jag träffade Galsi första gången när han var 4 år på en ridkurs med hans duktiga dåvarande ägare – de red lektion och jag sa…om du någonsin ska sälja måste jag få köpa! Och nu har han varit här några år – alla älskar Galsi. Han skulle nog inte vinna många fina priser för stora rumsliga rörelser eller bästa exteriör 😉 – men han har den mjukaste tölten, är otroligt välutbildat och snäll som få! Alla kan rida Galsi och han är fantastiskt uppskattad – tack för att han fick komma hit!

Ímnir från Ringhult – född 2011

Ímnir i snö

e: Flipi från Österåker u: Leynd frá Hraunbae

Pegasus hälsar på sin nya vän Ímnir

Ímnir kom till oss sent på hösten 2021 och är väldigt uppskattad. Han är inte så stor, ca 137cm och har en bra egen balans och lättridna gångarter. Ímnir är en välutbildat valack som har tränats och ridits av duktig ungdomsryttare i olika grenar innan. Han är dessutom halvbror till Ljómi, efter samma sto. Snabbt fick han smeknamnet ”Guldpojken” för sin vackra färg med ljusa slingor i manen – han är gulsvart och en helt otroligt vänlig och god kille med både lunk och full fräs i registret. Guldpojken har smällt en del hjärtan i ryttarna här…

Kiljan frá Hemlu I – född 2015

Kiljan

e: Geisli frá Saelukoti u: Thyda frá Hemlu I

Kiljan är en importerad valack som är stor och robust. Han kom hit ganska rå, och reds av Kristine under det mesta av 2022, hon njöt av att få träna ”sin nya häst”. Nu går han med i verksamheten och är en underbar ny favorit!

Mycket härliga och rumsliga gångarter bjuds det på, ren tölt, stor trav och en grym gunghästgalopp – Han är lyhörd för hjälperna och har en god framåtanda som utvecklas för varje dag som går. Kiljan är vänlig och försiktig i hagen och med sitt isländska sätt får inte vem som helst fånga in honom, sen att han älskar äpplen, det hjälper ju absolut :-). Kiljan är även han gulsvart i färgen och har en gyllenbrun ton i manen. Definitivt största hästen i stallet!

Sólfagur från Eringsgården – född 2016

Sólfagur

e: Flosi från Rooslunda u: Sóljörp från Kvarnbacka

Sólfagur hälsar på kompis

Sólfagur är en ung valack som kom till oss sommaren 2021, då grundinriden. Han är otroligt snäll och vänlig. Han har medelvilja och blir mer och mer framåt för varje gång han hänger med ut. Sólfagur är en ung och rolig kille i sitt sätt, biter gärna i allt som går at tugga på, grimsskaft, grenar, hinkar etc. Han är trygg och säker, både ensam och i grupp och är en fantastisk kärleksfull kille. Lätt för tölt och trav och en underbar galopp med stora steg. Vi säger ofta om denna hästen att han borde vara en Golden Retriever… han vet inte om att han är så stor och skulle gärna mysa och gosa med sina människor hela dagen lång.

Sprudur från Stubbaröd – född 2005

Sprudur

e: Kapall frá Blesastödum 1A u: Frá frá Vorsabae II

Sprudur i vårskogen

Sprudur är en av våra snällaste hästar! Han får ofta träffa de ryttare som vill ha en ”lagom” häst, han är trygg och säker och kan gå både fram och bak i gruppen med mjuka steg. Även lugn i sig när de andra springer på och kan ta det sakta i backarna. Samtidigt är han lyhörd, lagom framåt och välutbildat, så han går med på alla typer av lektioner. Lika trygg som han är, lika glad är han i mat och en av de som är svåra att hålla smala! Även en del goa gröna löv förmår han att få in i munnen i farten i skogen. Sprudur gillar människor och kan ha bestämda åsikter om sina flockkamrater. Då kanske det läggs ett öra när en av de unga aspiranter i flocken kommer för nära 😉

Vi minns våra kära vänner, kvar i livet och inte…

Berti frá Stóra-Hofi – född 1997.

Tyvärr finns inte Berti med oss längre – han fick kolik och dog okt 2022. Vi saknar honom massor och är tacksamma för allt han gav oss!

VinterBerti

e: Ódur frá Brún u: Katla frá Sydra-Skórdugili

Berti och kompisarna

Berti är en underbar stor femgångsvalack med rötterna från lavaön Island. Han har varit hos oss i många år och innan det hann han vara ”smalahäst” (bondens ”valla-får-häst”), tävlingshäst upp till SM-nivå och nu trivs han som fisken i vattnet med sina ryttare på Kullaberg! Han går med alla typer av ryttare och ger allt från lugn lunk i tölt till full speed i pass!

Ljómi från Öllövsgården – född 2009

Ljómi är såld och fått sin egen matte.

Glad Ljómi

e: Haeringur frá Midengi u: Leynd frá Hraunbae

Ljómi med duktig elev

Ljomi är en av våra piggaste töltmaskiner! Han går med de vana ryttare, både på lektioner och turer. Han har ett grymt tempo, härlig tölt, stor trav och häftigt steg i galoppen. En stabil och trygg häst som går fram överallt med mycket motor! Han är från samma uppfödare som Galsi och halvbror till Ímnir efter samma sto Leynd. Ljómi är otroligt snäll mot både människor och hästar och väldigt enkel att hålla på med.

Harald från Broaskog – född 2000

Harald har pensionerats och lever nu med sin egna familj som ger honom mysiga lugna skogspromenader och en massa kärlek!

Fina Harald!

e: Freyfaxi frá Thoreyjarnúpi u: Isafold från Broaskog

Harald är en häst man aldrig har tråkigt med – man kan inte heller vara säker på att han är kvar där man ställer honom! Han älskar mat – all sorts mat och springer gärna om sina kompisar på turerna när han får en chans…men dock aldrig iväg utan dem. Han älskar sitt jobb, han älskar människor och kan ibland ha bestämda åsikter om kompisarna i hagen. stor och stark, mycket välutbildad häst som går med alla typer av ryttare. Smeknamnet Harald Houdini… Harald är nu pensionerad från turerna pga. artros i lederna och kan ridas i lugnt tempo.