FAQ

Här kommer lite svar på det mesta som du kanske undrar över inför en bokning hos oss – välkommen att kontakta oss om du vill veta mer.

FRÅGOR OCH SVAR

Här väntar en spännande upplevelse

Åter till Turridning

Vanliga frågor och svar

F: Hur bokar jag?

S: Bokningar till turer gör du via vår nya bokningssida här.  Du kan skriva ett mail till oss på info@kullabergsislandshastar.com eller via kontakten på hemsidan om du har fler frågor. Annars ringer du eller skriver sms på 0706277165.

F: Hur många är  man vara i gruppen?

S: Vi rider ut med max antal 6 ryttare i gruppen. Du kan boka in en – sex platser. Vi fyller på med lämpliga ryttare i samma nivå.

F: Rider ni fast det regnar, snöar eller blåser?

Ridning i snö

S: Ja, vi rider i alla väder. Vi har oftast en regnjacka att låna ut om det behövs. Om du är orolig, ring innan och fråga. Vi kan ställa in om det är varning för storm eller åska. Isf. ringer vi upp de bokade och meddelar.

F: Måste jag vara mycket van ryttare för att få glädje av en turridning?

S: Det behöver du inte! Vi anpassar tur och val av häst till era kunskaper. Däremot rekommenderar vi någon tidigare ridvana och du bör inte vara rädd och om ni kommer med barn som ska rida ska de vara ordentligt ridvana. Om ni kommer med en grupp där ni är på olika kunskapsnivå bestäms turen av den minst vana.

F: Vem får rida med oss?

S: Nästan alla! Dock har vi en åldersgräns minimum 10 år och en viktgräns på 90 kg. (Vi kan inte ta emot en hel grupp i övre viktklassen).

Barn ska ha ridvana (hantera hästen självständigt i trav/galopp). Alla vuxna (och tonåringar) behöver inte ha ridvana, men bör vara modiga och inte hästrädda. Tänk på att ridning kan vara påfrestande för rygg, höfter och knän. Om du är gravid bör du tänka dig för en extra gång och du rider under eget ansvar. Många ryttare rider långt in i graviditeten men det är helt upp till dig och din egna känsla. Vi rekommenderar att undvika turridning om du är ovan och gravid.

De flesta klarar av att rida med oss på tur, om du undrar ring och fråga. Vi försöker anpassa grupperna efter kunskapsnivå. Det är därför väldigt viktigt för oss och för din säkerhet att du är ärlig gällande din ridvana när du bokar!

F: Vad ska jag ha på mig?

S: Ta på dig tåliga bekväma kläder som du trivs i, inte för tighta jeans med sömmar på insidan. Undvik byxor med blixtlås/fickor/knappar som drar sönder sadeln (vissa fritidsbyxor). Tänk att du ska sitta i en sadel ett tag utan att få skav. Hellre en varm tröja och vindtät jacka med om det är kyligt. Tänk lager på lager så kan ni plocka av och lägga i sadelväskan. Obs – Rekommenderar inte lösa boxerkalsonger till herrarna och inga string till tjejerna…

Skorna får gärna vara med lite klack, bäst är boots, vandrarkängor eller gummistövlar, gärna nått som ger stöd och skydd upp över ankeln. Ta med handskar, om du har ”kontorshänder…” går bra med trädgårdshandskar.

F: Betalar jag på plats?

S: Nej! Eftersom bokningen numera sker på bokningssidan har du betalat i samband med bokning. Men  – om du bokat sidan om systemet med oss personligen har du antingen fått faktura eller så sätter du in samlad summa för gruppen en vecka innan ridning på swish 1232757839. Märk med när du ska rida och vem som har bokat!

F: Kan man boka av?

S: Ja, i god tid. Dvs. senast en vecka innan. Eller köp till ombokningsgaranti.

F: Hur långt innan ska jag komma om turen börjar ex. kl 10?

S: Om du ska rida ut ex. kl 10 bör du komma 20-30 min innan så du hinner hitta hjälm, gå på toa, klappa hästar och bekanta dig med alla. Vi börjar information och genomgång innan vi delar ut hästar och sitter upp. Vill du vara med och göra i ordning hästarna kan du komma tidigare.

Tänk på att trafiken och parkeringssituationen kan vara påverkad av turist- och högsäsong!

F: Kan man ramla av och slå sig?

S: Ja, det kan man! Hästar är levande djur, och människor med! Det är snälla hästar, som inte ”kastar” av sina ryttare, men du kan tappa balansen, och råka ramla av. Även hästar kan snubbla och terrängen är till tider tuff, men hästarna är vana och glöm inte – ursprungligen från Island! Det är dock ytterst sällan att någon ramlar av på en tur, men risken finns alltid, när man sätter sig på en häst. Om du är orolig för följderna, se över dina försäkringar först. Vi har en även en kundolycksfallförsäkring.

F: Hur hittar jag till er?

S: Skriv in Kullabergs Islandshästar på Google Maps eller navigatorn – brukar funka.

Sensommar

Du kan också följa vägbeskrivningen här på hemsidan. På sommaren (midsommar – slutet av augusti) är hästarna i sommarhagen vid Himmelstorp. Parkera nedanför och gå uppför backen. Här ligger Himmelstorp. 

2 reaktioner på ”FAQ”

  1. hi! we are planning a trip to Molle, in the end of April 2024. Me and my daugther (11y) are very experienced riders. we have our own horses and my girl is riding in the jumping en eventing competition in Netherlands with her pony.
    is it possible to book a tour for us, like 2,5 to 4 hours?

  2. Hi, absolutely, send an email instead – the booking för next year isn’t ready yet. You can book later on around Xmax

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *