Elevinfo om vårterminen 2024

Varmt välkomna till vårterminen 2024 hos Kullabergs Islandshästar.

Vi ser fram emot att rida lektioner på banan och i skogen. 

Lektion på banan
Lektion på banan

Denna hösten arbetar Felicia och Kristine med ridskolans lektioner.

Såhär gör du:

  • Skriv in dig på academy, samtidigt med att du skriver en kort information om dig själv på mailen, därefter sätter vi nivå på dig och öppnar för bokningen.
  • Logga sen in i Academy på din profil och boka de lektioner du vill rida

Vårterminen är v 9-21  för ordinarie ridskolegrupper och drop-in! Sista vecka för schemalagd ridskola är vecka 21, alltså 12 tillfällen. Igenridning blir arrangerad under veckorna därefter, på påsklovet v 13 och/eller på tur under helgerna. Det är endast möjligt att rida igen två tillfällen under höstens termin. Både i andra grupper och på igenridningsdagar. Även byte av igenridning till turridning eller hästhyr är möjligt i mån av plats. Detta bokas personligen med Kristine och lektionskostnaden dras av turkostnaden.

Pris ridlektion: 450kr/400kr per tillfälle, vuxen/ungdom.

Pris utelektion: 600kr per tillfälle, betalas antingen i efterhand på faktura eller med klippkort vid bokning. 

Veckans olika grupper:

Tisdag:

14–16:         Utelektion med Felicia – kolla och boka under drop-in på Academy. Köp gärna klippkort.

17–18:         Vuxen ovana med Felicia

19–20:         Vuxengrupp vana med Kristine

Onsdag:

17-18:             Ungdomsgrupp vana med Felicia

18.30 -19.30:   Vuxengrupp medel/vana med Felicia

Torsdag:

17–18:           Vuxengrupp medel med Kristine

19–20:           Vuxengrupp vana med Kristine

Fredag:

11-12:            Vuxengrupp medel/vana Kristine (drop-in lektioner)- kan bokas per gång under drop-in på Academy. 

14–16:           Utelektion m Kristine – kolla och boka under drop-in på Academy

Det finns även möjlighet för hästhyr och privatlektioner vissa  vardagar ml kl 10-15

Hästhyr:

Du är en relativt van ryttare, godkänd genom ridskola eller privatlektioner av Kristine. Du hyr häst per gång och rider/tränar självständigt när du kan, vill och det finns lediga hästar. Maxridning 1,5 timme/tillfälle. Du förbinder dig att behandla hästen väl och rida och sköta om den på ett omtänksamt och hästvettigt sätt. Pris per tillfälle: 500kr. Bokning sker personligen genom sms eller kontakt. Betalning sker på swish. Rapportering genom appen Equilab.

Turridning

Vi rider turridning som vanligt. Turer: korta turen på 1,5 timme (900kr),  långa turen ca 2,5 timme(1050kr inkl. paus), Mölleturen inkl lunch på Krukmakeriet(1600kr inkl. lunch). Tiderna är inkl. genomgång, uppsittning och fika/lunch). Bokning på mail eller mobil/sms om du ska rida igen. Annars via bokning på hemsidan. 4-6 ryttare i varje grupp.

Utelektion

2 timmars aktivitet inkl. teori (kom i god tid så vi blir klara i tid). 4-6 ryttare. Vi gör iordning hästarna, har en genomgång innan vi sitter upp på banan. Här värmer vi upp och bekantar oss med hästarna. Ridpasset innehåller en del teori och instruktion där vi arbetar med hästen i olika övningar på ridbanan. Detta kan vi sedan ta med ut på uteritt och fortsätta arbetet med hästen. En bra kombination av god hästkontakt, träning av häst och ryttare plus en underbar naturupplevelse. Du får därmed både tid med instruktörens ögon på dig och lite tid att reflektera över ridningen i naturen. Vid dit första lektionstillfälle(bokas vis Academy drop-in skriver du ett meddelande till oss om dina förväntningar och ridkunskap). Köp gärna klippkort

Pris per gång 600kr.

Under våren kan det komma att finnas möjligheter att gå kurser och/eller privatlektioner. Har ni önskemål om specifika ämnen eller tema, återkom gärna med idéer.  Håll koll på hemsidan.

Nu önskar vi er varmt välkomna till vårens ridskoletermin.

Ridskolegrupper hanteras genom Academy

Utelektioner vardagar kan bokas på Academy drop-in

Turer på helgerna bokas via hemsidan.

Privatlektioner enskilda bokas via mail/telefon. 

 Vi som arbetar här:

Felicia Håkansson  – 0709901957

Kristine Barner  – 0706277165

Välkomna 

Kristine & pälsdjuren

Ang. ridskolan: Betalning sker vid en eller två betalningar. Meddela vilket ni vill vid bokning i er profil i Academy. Bokning och betalning sker via bokningssidan . Ni kommer därför att få logga in på er egen sida där finns ett system för både bokning, betalning, avbokningar och igenridningar direkt via nätet. Mer info kommer när ni har bekräftat er plats i ridskolan. 

Ni som nyinskrivna ryttare i ridskolan får ”provrida” (betalas som drop-in) innan ni bokar in för terminen. Vill ni inte fortsätta betalar ni bara för de gången ni har ridit. Detta lägger vi upp tillsammans och jag (Kristine) bokar in er i provlektion.

Max 2 igenridningar per termin o grupp. Jag ber er att själva ta ett ansvar för att rida igen era missade gånger i god tid. Eller ta ut det i turer på Kullaberg inom samma termin. Kan ni inte rida igen på tider som finns förloras lektionstiden.

Det finns även möjlighet att boka privatlektioner för dig som vill ha lite mer egen tid med häst och instruktör. För vidareutbildning av din egen ridning, lösning av vissa specifika problem i ridningen eller bara fler timmar i sadeln, ring eller mail för bokning.

Vi kommer att ha vissa tillfällen, där vi under terminen har teorilektion istället för uppsutten verksamhet. Detta kan vi lägga in när vädret tillåter eller i den vanliga lektionsplaneringen. Teori kan bl.a. handla om hantering, utrustning, hästens beteende eller exteriör, gångartsteori etc.

 

Välkomna till Kullaberg och oss!

info@kullabergsislandshastar.com

www.kullabergsislandshastar.com

Kristine Barner

 Instruktörer under våren 2024

Kristine Barnerklicka för mer info

Kristall och Kristine i markarbete

 

Kristine med handhästar

 

Felicia Håkansson

Felicia och Gladur
 

Felicia är 27 år gammal, har ridit hela livet och haft flertalet medryttar- och foderhästar, både pony, halvblod och Islandshäst. Hon är nu ägare till 5-gångsvalacken Ragnar. Felicia har tidigare tränat både hoppning och dressyr. Hos oss har Felicia under senaste säsongerna hållit i både planering och genomförande av turridningen .

Utöver att hålla på med hästarna har Felicia arbetat som veterinärassistent hos en av Sveriges främsta veterinärer och på Evidensia i Helsingborg.

Hos oss arbetar Felicia sen sommaren 2020 och håller nu på att gå en del av SIF’s kurser som förberedning för ridledareutbildning under 2024.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *