Utbildning

Själens öga

På gården under de vackra bokarna intill Kullabergs Naturreservat har vi byggt upp en träningsanläggning där vi har lektioner och träningar.

I undervisningen jobbar vi för att ge dig som ryttare en inblick i Islandshästens underbara personlighet och dens gångarter. Vi vill ge dig möjligheten att förstå hästen och dens beteende. Vi vill lära dig att kommunicera med hästen på ett mjukt och säkert sätt och ge dig upplevelsen av att rida en Islandshäst på ett av de vackraste ställen i Sverige – Kullaberg. 

Hos oss kan du komma för att ta privatlektioner, med egen häst eller på våra lektionshästar. Du kan gå i ridskola eller komma på dagridläger. Framöver kommer vår utbildningsverksamhet utöka med olika temakurser.

Vi har en liten grupp av verksamhetshästar, som alla är välskolade Islandshästar med bra vilja. Vi som jobbar här är Islandshästmänniskor med flera års erfarenhet i branschen.

Utsikt från gården

Ridskola

OBS – maila intresse för vårens termin.

Terminstart våren 2020 vecka 9.

Vårens brev >> läs här

Träning av häst

Kristine tar emot hästar för träning och inridning. Läs mer »

Privatlektion

Kristine åker ut och underviser ryttare på deras egna hästar, eller du kan komma hit och få en egen tid med häst och instruktör. Läs mer »

Privatlektion!

– är du nybörjare och vill prova på en timme på våra hästar, kontakta oss, så hittar vi en tid.

Pris för lektion inkl häst:

700kr/lektion(en timme)

Ridläger

Information om ridläger finns här

 

Vi som jobbar här:

Sandra Hallström är en van hästmänniska med flera års erfarenhet av Islandshästar.  Sandra är utbildad EquiCare Bodyworker vilket betyder ”friskvård för häst”. Hon arbetar både med våra hästar och tar emot hästar för massage. Sandra har tre egna hästar och tävlar sin Freyja på klubbnivå.

Sandra är mammaledig under höstterminen 2019.

Sandra och Freyja
Sandra och Freyja

Wilma Kristensson

 

 

 

 

 

Wilma har arbetat hos oss i flera år under somrar och lov. Hon har därutöver gjort sin praktik hos oss under sin utbildning Islandshästprofil på Segragymnasiet, där hon tog studenten sommar 2019. Wilma har tränat och tävlat Islandshäst under sin ungdom och rider nu gårdens alla hästar. Hun har arbetat som turledare under sommaren 2018 och 2019. Vi välkomnar nu Wilma som instruktör på ridskolan.

Kristine

Kristine äger Kullabergs Islandshästar, står för ridskolan och träningen av hästar.

Läs mer  här

Tölt!
Kristine och Hektor

 

Kristine o hästarna
Kristine o hästarna

 

 

Turridning • Ridskola • Träning • Inackordering