Utbildning

Själens öga

På gården under de vackra bokarna intill Kullabergs Naturreservat har vi byggt upp en träningsanläggning där vi har lektioner och träningar.

I undervisningen jobbar vi för att ge dig som ryttare en inblick i Islandshästens underbara personlighet och dens gångarter. Vi vill ge dig möjligheten att förstå hästen och dens beteende. Vi vill lära dig att kommunicera med hästen på ett mjukt och säkert sätt och ge dig upplevelsen av att rida en Islandshäst på ett av de vackraste ställen i Sverige – Kullaberg. 

Hos oss kan du komma för att ta privatlektioner, med egen häst eller på våra lektionshästar. Du kan gå i ridskola eller komma på dagridläger. Framöver kommer vår utbildningsverksamhet utöka med olika temakurser.

Vi har en liten grupp av verksamhetshästar, som alla är välskolade Islandshästar med bra vilja. Vi som jobbar här är Islandshästmänniskor med flera års erfarenhet i branschen.

Utsikt från gården

Ridskola

OBS – maila intresse för vårens termin.

Terminstart våren 2022 vecka 9.

Träning av häst

Kristine tar emot hästar för träning och inridning. Läs mer »

Privatlektion

Kristine åker ut och undervisar ryttare på deras egna hästar, eller du kan komma hit och få en egen tid med häst och instruktör. Läs mer »

Privatlektion!

– är du nybörjare och vill prova på en timme på våra hästar, kontakta oss, så hittar vi en tid.

Pris för lektion inkl hyra av häst:

800kr/lektion(en timme)

Ridläger

Information om ridläger finns här

 

Vi som jobbar här:

Sandra Hallström är en van hästmänniska med flera års erfarenhet av Islandshästar.  Sandra är utbildad EquiCare Bodyworker vilket betyder ”friskvård för häst”. Hon arbetar både med våra hästar och tar emot hästar för massage. Sandra har tre egna hästar och tävlar sin Freyja på klubbnivå.

Sandra och Freyja

Sandra och Freyja

Felicia Håkansson
Felicia och Gladur

Felicia har engagerat sig i hästar och ridning sen hon var liten. Hon har ridit en del olika medryttarhästar och foderhästar inom olika raser. Tidigare har det mest varit inom hoppning men fastnade 2015 för dressyr med en storhäst hon hade då.

Senaste åren har hon hittat tillbaka till Islandshästvärlden och arbetar nu hos oss med turerna. Felicia rider en Islandshäst till vardags och pluggar därutöver till vidare studier.

Ida Kristensson

Ida Oskadís

Ida går sista året på Segra-gymnasiets Islandshästprofil och är redan djupt insnöat i Islandshästvärlden som tävlingsryttare och numera turledare här hos oss. Ida har gjort flera APL-perioder hos oss, tränar för Kristine och arbetar nu med häst- och stallskötsel och som ledare på turer utöver sina studier. Ida har haft flera egna hästar och satsar för tillfället på sitt fina sto Oskadís.

Kristine

Kristine äger Kullabergs Islandshästar, står för ridskolan och träningen av hästar.

Läs mer  här

Tölt!
Kristine och Hektor
Kristine o hästarna
Kristine o hästarna

 

Turridning • Ridskola • Träning • Inackordering