Korta turen – 1,5 timme

Underbar grönska

Den korta turen är en runda på sammanlagd ca 1,5 timme utan paus där vi tar dig på tur genom skogarna på Östra Kullaberg. Vi rider längs skogsstigar och grusvägar i olika gångarter. Ibland är terrängen lite tuffare, ibland lite enklare. Vi samlas vid stallet (eller sommarhagen) för en presentationsrunda och teoretisk genomgång. Vi njuter av hästar, natur och de fina vyer när vi beger oss upp och ner för backarna.

Hästarna är sadlade när du kommer och vi är redo.

Turen kan bokas för antingen ovana/medelvana i lugnare tempo med lite lugnare hästar eller för medel/vana ryttare med ett något högre tempo. Vi har då med några piggare och mer lyhörda hästar i gruppen – dock rider vi inte i högt tempo hela tiden – men tillfälle finns att ha lite snabbare galopp när det bjuds på det och håller generellt ett något högre grundtempo.

Ni förväntas på alla turer att kunna hantera hästen självständigt i gruppen och rida med gott hänsynstagande till både hästar och andra deltagare. Detta gäller alla deltagare i gruppen. Tempot på turen anpassas efter både terrängen och hästarnas återhämtning.

Turen är på ca 1,5 timme inkl. genomgång och uppsittning (ca 7 km).

Barn måste vara ridvana på både lugn tur och tempotur!

Max vikt 90 kg. minimiålder 10 år!