Turridning

Bokskogens grönska susar förbi ögat och kroppen inrättar sig efter rörelserna från den mjukt fjädrande ryggen du sitter på. Hästen tänker framåt och du känner kraften från urtiden medan du får uppleva den underbart vackra natur på Kullabergs naturreservat.

Hos oss kan du få prova på turridning på en pigg och välskolad Islandshäst. Vi rider ut i små grupper på trevliga hästar med olika mycket motor. Hästarna är vana att rida i flock, vilket ger en säker och gemensam atmosfär för ridturen. På turen leds du av en van islandshästryttare, och det finns alltid gott om tid till hästprat och frågor. Vi har tillstånd att få rida i Kullabergs Naturreservat, som är ett unikt område. Naturen bjuder på bok- och blandskog, kuperad terräng med underbart vackra vyer över Öresund, Skälderviken och Danmark. På Kullaberg rider vi turer av olika längd med eller utan mat. Vi fikar i skogen eller äter mat i Mölle. Lugnt står hästarna och laddar för hemvägen och du laddar batterierna. 

Härlig ritt i bokskogen
Härlig ritt i bokskogen

Priser:

Kort tur: 1,5 timme: 700:-/person

Lång tur: 2-2,5 timme med liten paus: 800:-/person ( ha med egen fika).

Alla turers tider är inkl. teorigenomgång och uppsittning.

Mölleturen!

Storfavorit!- vi korsar Kullaberg med de vackra vyer, rider genom skogen till underbara Mölle, där vi ”checkar in” hos Lisa på Krukmakeriet. Där binder vi upp hästarna och äter en god lunch i mysiga caféet. Goda soppor, stora smakrika mackor och hembakad bröd finns att välja på. Mätta och belåtna satsar vi på en god tur hem igen. Ca. 4 timmar inkl lunch.

Pris: 1300:-/person inkl. lunch på Krukmakeriet i Mölle.

Det är alltid vackert på Kullaberg!

Vem får rida hos oss?

Innan turen bekantar vi oss med hästarna!

Då flera av våra hästar är av den piggare typen tar vi mest emot ryttare med någon ridvana sen innan. Dock kan ni blanda gruppen med upp till 2-3 ”grönare” ryttare. Hästarna är snälla och trevliga med mer eller mindre motor.

Alla är vana verksamhetshästar och vi känner dem väl! De är vana vid gruppridning och är trygga och säkra i trafik och i skogen. Vi rider i grupper med max 6 ryttare och en ledare.

När ni funderar på turridning, tänk på att det inte är en lämplig aktivitet för hästrädda människor.

Även om Islandshästarna är starka djur är de ganska små. Vi rider i kuperad och till tider ansträngande terräng. Detta gör att vi har en viktgräns på 90 kg. Dock kan inte hela gruppen vara i den högre viktklassen.

Åldersgränsen är 10 år, tänk på att alla barn som rider med bör vara mycket vana ryttare och ej rädda – barn ska kunna hantera hästen självständigt i trav och galopp.

Vilken stämning!
Vilken stämning i skogen!

 

Vi rider hela året fram till nyår. 

I Januari-februari har vi vintervila, och hästarna får sova – mysa -äta, och ladda batterierna inför nya säsongen!

Vacker vy en höstdag
Vacker vy en höstdag

Vi vilar...
Vi vilar…

Bokning sker via telefon eller mail. Vänligen lämna alltid telefonnummer i mailet.

Viktgräns 90 kg. Maxlängd 2 m.

Oftast går första turen ut kl. 10. Har ni speciella önskemål, vänligen ring.

Betalning sker på bankgiro: 293-8702 med upplysning om dag, tid, antal och namn.

Swish går också: 1232757839

Avbokning sker senast 1 vecka innan ridningen. Vid avbokning senare återbetalas turen endast vid uppvisning av läkarintyg.

Har du speciella önskemål eller vill prata med oss direkt om en fundering – välkommen att maila el. ringa!

Har du frågor om turridning? Läs mer här.

Vägbeskrivning finns under karta.

Sommarhagen
Hästarna njuter av gräset, skogen och utsikten över Skälderviken.

Turridning • Ridskola • Träning • Inackordering