Turridning

Gröna maj
Gröna maj

Bokskogens grönska susar förbi ögat och kroppen inrättar sig efter rörelserna från den mjukt fjädrande ryggen du sitter på. Hästen tänker framåt och du känner kraften från urtiden medan du får uppleva den underbart vackra natur på Kullabergs naturreservat.

Hos oss kan du få prova på turridning på en pigg och välskolad Islandshäst. Vi rider ut i små grupper på trevliga hästar med olika mycket motor. Hästarna är vana att rida i flock, vilket ger en säker och gemensam atmosfär för ridturen. På turen leds du av en van islandshästryttare, och det finns alltid gott om tid till hästprat och frågor.Vi har tillstånd att få rida i Kullabergs Naturreservat, som är ett unikt område. Naturen bjuder på bok- och blandskog, kuperad terräng med underbart vackra vyer över Öresund, Skälderviken och Danmark. På Kullaberg rider vi turer av olika längd med eller utan mat. Vi fikar i skogen eller äter mat i Mölle. Lugnt står hästarna och laddar för hemvägen, och du laddar batterierna. 

Härlig ritt i bokskogen
Härlig ritt i bokskogen

Priser:

1,5 timme utan fika: 600:-/person

2,5 timme med fika: 750:-/person

Alla turers tider är inkl teorigenomgång och uppsittning.

Mölleturen!

Storfavorit!- vi korsar Kullaberg med de vackra vyer, rider genom skogen till underbara Mölle, där vi ”checkar in” hos Lisa på Krukmakeriet. Där binder vi upp hästarna och äter en god lunch i mysiga caféet. Goda soppor, stora smakrika mackor och hembakad bröd finns att välja på. Mätta och belåtna satsar vi på en god tur hem igen. Ca. 4 timmar inkl lunch.

Pris: 1150:-/person inkl mat

Hästarna vilar i Mölle
Fina hästar väntar snällt

 

Vår turledare Josefin Svensson

Josefin Svensson
Josefin Svensson

När ni kommer till oss, är det Josefin som rider ut med er. Hon är en glad hästmänniska som har ridit Islandshästar sen unga år. Josefin har egna hästar och är van att ha hästar runt sig. Hon känner våra hästar väl och tar genom samtal med dig reda på dina förkunskaper och önskemål när du ska rida, för att kunna bestämma vilken häst som kommer att passa dig bäst när du ska rida.

Josefin Svensson med sin häst
Josefin Svensson med sin häst

Josefin berättar om hennes hästhistoria:

”Jag började rida när jag var 4 år, då gick jag och min syster på en westerninspirerad liten ridskola, genom åren provade vi på några olika ridskolor och med tiden skaffade vi även foderhästar och en liten shetlandsponny som vi hade hemma i stallet.

Första gången jag kom i kontakt med islandshästar var när vår granne flyttade hit, hon hade nämligen fem fina islandshästar på gården som jag fick hjälpa min syster att passa ibland. En annan tjej som red hos vår granne hade sin lilla shetlandsponny där och honom fick jag rida med på långa turer ute i skogen med, vi provade även på några mindre dressyrtävlingar, men det gick inte så bra då ponnyn tyckte att det var bättre att bara stå still och lilla jag hade inte så mycket att säga till om då.

När jag var 11 år gammal köpte jag min egen islandshäst, Neisti, vi har haft många trevliga stunder. Neisti är lite av en skogsmullehäst och både jag och han tycker att det är väldigt roligt att prova nya stigar, så när vi rider själva ute i skogen kan det hända att vi kommer ut från en oexisterande stig med pinnar i både man och svans”.

Vem får rida hos oss?

Innan turen bekantar vi oss med hästarna!

 

 

 

 

 

 

Då flera av våra hästar är av den piggare typen tar vi mest emot ryttare med någon ridvana sen innan. Dock kan ni blanda gruppen med upp till 2-3 ”grönare” ryttare. Hästarna är snälla och trevliga med mer eller mindre motor.

Alla är vana verksamhetshästar och vi känner dem väl! De är vana vid gruppridning och är trygga och säkra i trafik och i skogen. Vi rider i grupper med max 6 ryttare och en ledare.

När ni funderar på turridning, tänk på att det inte är en lämplig aktivitet för hästrädda människor.

Även om Islandshästarna är starka djur är de ganska små. Vi rider i kuperad och till tider ansträngande terräng. Detta gör att vi har infört en viktgräns på 90 kg. Dock kan inte hela gruppen vara i den högre viktklassen.

Åldersgränsen är 10 år, tänk på att alla barn som rider med bör vara mycket vana ryttare och ej rädda.

 

Vilken stämning!
Vilken stämning i skogen!

 

Vi rider hela året fram till nyår.

I Januari har vi vintervila, och hästarna får sova – mysa -äta, och ladda batterierna inför nya säsongen!

Vacker vy en höstdag
Vacker vy en höstdag

Julritter har vi med glögg och julkakor varje helg från sista helgen i november!

Soppritter/Mölleturen rider vi fram till lucia, inte jul och mellandagarna. Ett underbart sätt att njuta hösten och vinteren på Kullaberg. Rid i vackra färger och varm dig med hemmagjort soppa på Krukmakeriet i Mölle!

Vi vilar...
Vi vilar…

Bokning sker via telefon eller mail. Vänligen lämna alltid telefonnummer i mailet.

Viktgräns 90 kg. Maxlängd 2 m.

Oftast går första turen ut kl. 10. Har ni speciella önskemål, vänligen ring.

Betalning sker på bankgiro: 293-8702 med upplysning om dag, tid, antal och namn.

Swish går också: 1232757839

Avbokning sker senast 1 vecka innan ridningen. Vid avbokning senare återbetalas turen endast vid uppvisning av läkarintyg.

Har du speciella önskemål eller vill prata med oss direkt om en fundering – välkommen att maila el. ringa!

Har du frågor om turridning? Läs mer här.

Vägbeskrivning finns under karta.

Sommarhagen
Hästarna njuter av gräset, skogen och utsikten över skälderviken.

Turridning • Ridskola • Träning • Inackordering