Elevinfo om vårterminen 2022

 

Varmt välkomna

till vårterminen 2022 hos Kullabergs Islandshästar.

Vi ser fram emot att rida lektioner på banan och i skogen. 

Denna våren arbetar Sandra, Felicia och Kristine med ridskolans lektioner.

Vårterminen för ordinarie ridskolegrupper börjar vecka 9Sista vecka för schemalagd ridskola är vecka 20, alltså 11 tillfällen. Igenridning blir arrangerad under vecka 15,21 och/eller på tur under helgerna. Det är möjligt att rida igen två tillfällen under vårens termin. Både i andra grupper och på igenridningsdagar. Även byte av igenridning till turridning eller hästhyr är möjligt i mån av plats. Detta bokas personligen med Kristine och lektionskostnaden dras av turkostnaden.

Veckans olika grupper:

Tisdag:

14–16:           Utelektion med Felicia – kolla och boka under aktiviteter på Horsemanager

17–18:           Ungdomsgrupp med Felicia

19–20:           Vuxengrupp (vana) med Kristine

Onsdag:

18–19:           Vuxengrupp (medel/vana)med Sandra

19.30-20.30: Vuxengrupp (medel/vana)med Sandra

Torsdag:

17–18:           Vuxengrupp (nybörjare/medel) med Kristine

19–20:           Vuxengrupp (vana) med Kristine

Fredag:

11-12:            Vuxengrupp vana Kristine (strölektioner)- bokas per gång under aktiviteter på Horsemanager.

14–16:           Utelektion m Kristine – kolla och boka under aktiviteter på Horsemanager

Det finns även möjlighet för hästhyr och privatlektioner vissa  vardagar ml kl 10-15

Hästhyr:

Du är en relativt van ryttare, godkänd genom ridskola eller privatlektioner av Kristine. Du hyr häst per gång och rider/tränar självständigt när du kan, vill och det finns lediga hästar. Maxridning 1,5 timme/tillfälle. Du förbinder dig att behandla hästen väl och rida och sköta om den på ett omtänksamt och hästvettigt sätt. Pris per tillfälle: 400kr. Köp ett 10-turs kort för 3500kr. Detta får du personligen utlämnad på gården. Inget digitalt. Bokning sker personligen genom sms eller kontakt. Betalning sker på bg eller swish.

Turridning

Vi rider turridning som vanligt. Turer: korta turen på 1,5 timme (800kr),  långa turen ca 2,5 timme(900kr inkl. paus), Mölleturen inkl lunch på Krukmakeriet(1400kr inkl. lunch). Tiderna är inkl. genomgång, uppsittning och fika/lunch). Bokning på mail eller mobil/sms om du ska rida igen. Annars via bokning på hemsidan. 4-6 ryttare i varje grupp.

Utelektion

2 timmars aktivitet inkl. teori (kom i god tid så vi blir klara i tid). 4-6 ryttare. Vi gör iordning hästarna, har en genomgång innan vi sitter upp på banan. Här värmer vi upp och bekantar oss med hästarna. Ridpasset innehåller en del teori och instruktion där vi arbetar med hästen i olika övningar på ridbanan. Detta kan vi sedan ta med ut på uteritten och fortsätta arbetet med hästen. En bra kombination av god hästkontakt, träning av häst och ryttare plus en underbar naturupplevelse. Du får därmed både tid med instruktörens ögon på dig och lite tid att reflektera över ridningen i naturen. Vid dit första lektionstillfälle(bokas vis Horsemanager skriver du ett meddelande till oss om dina förväntningar och ridkunskap).

Pris per gång 500kr. Bokas via Horsemanager

Lektioner

En timmes lektion exkl. hantering/skötsel av häst (detta ska ryttaren göra innan lektion och vid behov efter lektion, kom i god tid). 4-6 ryttare.

Pris per gång: 400kr/ungdom u. 16 år 350kr.

Gå in via länken till Horsemanager som finns på hemsidan och gör intresseanmälan www.kullabergsislandshastar.com

Under våren kommer det finnas möjligheter att gå kurser och/eller privatlektioner. Har ni önskemål om specifika ämnen eller tema, återkom gärna med idéer.  Håll koll på hemsidan.

Nu önskar vi er varmt välkomna till hösten.

Ridskolegrupper kan bokas på Horsemanager/Utelektioner vardagar kan bokas på Horsemanager/Turer på helgerna bokas via hemsidan.

Privatlektioner enskilda bokas via mail/telefon. Vissa kan komma att arrangeras genom Horsemanager – isf under fliken aktiviteter.

 Vi som arbetar här:

Felicia Håkansson har turer, utelektioner och privatlektioner – 0709901957

Sandra Hallström har ridskolan på onsdagar, vissa privatlektioner 0703482167

Kristine Barner håller i lektioner och kurser/ridläger – 0706277165

Välkomna 

Kristine & pälsdjuren

Ang. ridskolan: Betalning sker vid en eller två betalningar. Meddela vilket ni vill vid bokning i varukorgen/Horsemanager. Bokning och betalning sker via bokningssidan Horsemanager. Ni kommer därför att få logga in på er egen sida där finns ett system för både bokning, betalning, avbokningar och igenridningar direkt via nätet. Mer info kommer när ni har bekräftat er plats i ridskolan. 

www.horsemanager.se

Ni som nyinskrivna ryttare i ridskolan får ”provrida” tre gånger innan ni betalar in för terminen. Vill ni inte fortsätta efter de tre gångerna betalar ni bara för de gånger ni har ridit. Detta lägger vi upp tillsammans och jag (Kristine) bokar in er i provlektionerna.

Max 2 igenridningar per termin o grupp. Jag ber er att själva ta ett ansvar för att rida igen era missade gånger i god tid. Eller ta ut det i turer på Kullaberg inom samma termin. Kan ni inte rida igen på tider som finns förloras lektionstiden.

Det finns även möjlighet att boka privatlektioner för dig som vill ha lite mer egen tid med häst och instruktör. För vidareutbildning av din egen ridning, lösning av vissa specifika problem i ridningen eller bara fler timmar i sadeln, ring eller mail för bokning.

Vi kommer att ha vissa tillfällen, där vi under terminen har teorilektion istället för uppsutten verksamhet. Detta kan vi lägga in när vädret tillåter eller i den vanliga lektionsplaneringen. Teori kan bl.a. handla om hantering, utrustning, hästens beteende eller exteriör, gångartsteori etc.

 

Välkomna till Kullaberg och oss!

info@kullabergsislandshastar.com

www.kullabergsislandshastar.com

Kristine Barner

 Instruktörer under hösten 2021

Kristine Barnerklicka för mer info

Kristall och Kristine i markarbete
Kristine med handhästar

 

Sandra Hallström

Sandra Hallström
Sandra och Engla

Sandra är van ryttare med egna hästar, utbildad hästskötare, dipl. Equicare Bodyworker(hästmassör) och ridledare inom SIF. Sandra arbetar annars på gården med ansvar för hästarna och stallet. Därutöver håller hon efter våra hästar, tränar och masserar dem, så de mår bra. Sandra har flera års erfarenhet av att undervisa och har alltid haft egna hästar. Sandra är en uppskattat instruktör för att med sitt lugna sätt och goda pedagogik förklara och instruera nyttiga övningar till häst och ryttare.

Felicia Håkansson

Felicia och Gladur

Felicia är 25 år gammal, har ridit hela livet och haft flertalet medryttar- och foderhästar, både pony, halvblod och Islandshäst. Felicia har tränat mycket både hoppning och dressyr. Genom åren har Felicia har tränat för ett flertal duktiga tränare.

Utöver att hålla på med hästarna har Felicia arbetat som veterinärassistent hos en av Sveriges främsta veterinärer och på Evidensia i Helsingborg.

Hos oss arbetar Felicia sen sommaren 2020 och samtidigt studerar hon inför framtida studier.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Turridning • Ridskola • Träning • Inackordering