Vem får rida hos oss?

Innan turen bekantar vi oss med hästarna!

Då flera av våra hästar är av den piggare typen tar vi mest emot ryttare med någon ridvana sen innan. Dock kan ni blanda gruppen med upp till 2-3 ”lite grönare” ryttare. Hästarna är snälla och trevliga med mer eller mindre motor.

Alla är vana verksamhetshästar och vi känner dem väl! De är vana vid gruppridning och är trygga i skogen. Vi rider i grupper med max 6 ryttare och en ledare. Eftersom att våra hästar är lite ”piggare” vad vissa är vana vid på turridning gäller:

OBS – För att turen ska kunna genomföras på ett säkert sätt behöver du vara beredd på att rida självständigt och inte bara ”åka häst”. Du får inte vara rädd för hästen. Hästar är pigga djur som kan reagera snabbt, terrängen är på sina ställen både hal och brant. Vi rider inte bara på led, däremot rider vi i grupp där alla hästar är vana att både gå först och rida om varandra. Du kommer behöva hantera din häst självständigt för att kunna ta hänsyn till andra ryttare och hästar i gruppen. Detta gäller även barn i gruppen. 

När ni funderar på turridning, tänk på att det inte är en lämplig aktivitet för hästrädda människor.

Detta betyder dock inte att vi rider jättefort hela tiden. Om du kommer hit för att rida race genom skogen kommer det inte fungera – vi tar hänsyn till hästar, människor och natur och ber er respektera detta.

Även om Islandshästarna är starka djur är de ganska små. Vi rider i kuperad och till tider ansträngande terräng. Detta gör att vi har en viktgräns på 90 kgDock kan inte hela gruppen vara i den högre viktklassen.

Åldersgränsen är 10 år, tänk på att alla barn som rider med bör vara mycket vana ryttare och ej rädda – barn ska kunna hantera hästen självständigt i trav och galopp.

Vilken stämning!
Vilken stämning i skogen!

Vi rider hela året fram till nyår. 

I Januari-februari har vi vintervila, och hästarna får sova – mysa -äta, och ladda batterierna inför nya säsongen!

Vacker vy en höstdag
Vacker vy en höstdag
Vi vilar...
Vi vilar…

Bokning sker via telefon eller mail. Vänligen lämna alltid telefonnummer i mailet.

Viktgräns 90 kg. Maxlängd 2 m.

Oftast går första turen ut kl. 10. Har ni speciella önskemål, vänligen ring.

Betalning sker på bankgiro: 293-8702 med upplysning om dag, tid, antal och namn.

Swish går också: 1232757839

Avbokning sker senast 1 vecka innan ridningen. Vid avbokning senare återbetalas turen endast vid uppvisning av läkarintyg.

Har du speciella önskemål eller vill prata med oss direkt om en fundering – välkommen att maila el. ringa!

Har du frågor om turridning? Läs mer här.

Vägbeskrivning finns under karta.

Sommarhagen
Hästarna njuter av gräset, skogen och utsikten över Skälderviken.

Turridning • Ridskola • Träning • Inackordering