Fikaturen – ändrat! – nu en lång tur utan fika!

Fikaturen heter nu långa turen och är en mycket populär tur på ca 2,5 timmar.

Vi samlas i stallet(eller vid hagen sommartid) ca 20 min innan. Hästarna är sadlade och redo för avfärd. Efter en presentationsrunda och teoretisk genomgång, ger vi oss ut på tur. Upp i naturreservatet rider vi med de trygga, pigga hästarna och glada människor för att njuta av den vackra natur. Under turen kommer vi att stanna och pausa för hästarnas skull. Det är tuffa stigar och de behöver återhämta sig medans vi kan vila benen. Sen fortsätter vi upptäcka natur och vyer på underbara Östra Kullaberg.

Ridturen tar ca 2-2,5 timme (ca 7-10 km beroende på runda/ridvana).

Pris: 750 kr OBS – ingen fika! 

Njuter

OBS – I CORONATIDER! Vi erbjuder numera ingen fika under turen – vi anser oss inte kunna säkerställa handtvätt och desinfektion under turen.

Vill ni fika er egen medhavda fika utanför stallet efter turen, finns här bord och bänkar utomhus. I stallet finns toalett, möjlighet att tvätta och desinficera händer. Vill ni fika i skogen efter sommarturen, när vi utgår från Himmelstorp, finns det grillplats och platser att sitta vid två närliggande ställen. Ha med egen handdesinfektion.

Vill du ha med egen vattenflaska på turen kan du ha den i sadelväskan.

Efter ca en timmes ritt i skogen slår vi oss ner i det gröna och njuter av en god fika. Kaffet smakar aldrig så gott som ute på picnic, eller hur! Fikan består av en macka, kaffe/te, saft och kaka. God energi för turen hem. Efter en välförtjänst paus, där vi har fikat och hästarna vilat, ger vi oss av igen för turen hem genom skogen.

 

Turridning • Ridskola • Träning • Inackordering