Kategoriarkiv: Nyheter

Vi rider året ut!

En guldstjärna till hösthästenI skrivande stund har det precis blivit november och träden ute är fantastiska! Sällan har hösten varit så vacker, eller är det bara nu vi uppskattar den lite extra mycket? Vi anpassar oss så gott vi kan efter de rådande omständigheterna i samhället just nu. Vi får ta hand om varandra. Detta kan innebära att hålla oss ”hemmavid” och göra aktiviteter som fungerar.

Vi rider lektioner i ridskolan november ut och turerna på helgerna i november är nästan helt fullbokade.

I december erbjuder vi uteritter och hästhyr ända fram till nyår – därefter ska hästarna få sin välförtjänta vintervila och vi kommer att ha vissa träningshästar igång.

Vill du/ni rida tur i december kan detta gå att boka både vardag och helg!

Maila eller ring

0706277165

info@kullabergsislandshastar.com

Vinterritt

Nu flyttar hästarna hem till gården!

Hela sommaren har vi utgått från sommarhagen vid Himmelstorpsgården uppe på naturreservatet. Från den 24 aug flyttar hästarna ”hem” till gården, där vi under hösten har ridskoleverksamheten och turerna igång.

Going home…

Varmt välkomna till oss under höstterminen!

In till vår gård

Hästar är i sommarhagen – välkommen på tur hela sommaren!

Sommar i gräset

Nu har hästarna flyttat upp till sitt sommarbete. Mitt uppe i Kullabergs underbara naturreservat betar nu våra hästar och vi utgår med turerna från hagen vid Himmelstorps Hembygdsgård.

Parkera nedanför och gå uppför trapporna – ta god tid på dig – det kan vara mycket folk på sommaren. Toalett finns på parkeringen.

Parkeringen på Maps: https://goo.gl/maps/8cgXqnVASLtvYv8x7

Välkommen!

Nu är det vår på Kullaberg!

Vi rider fortfarande lektioner i ridskoleverksamheten på veckodagarna.

Hästar arbetar för fullt i ridskolan med  sina ryttare. Vi övar på olika ridvägar, sitsträning, övergångar mellan gångarter och andra spännande saker både på ridbanan och ute i skogen med undervisning.

På helgerna rider vi på turer med små grupper. Alla vill väl ut nu och njuta av den underbara våren på Kullaberg.

Juni bjuder på ridläger, lektioner och några turer innan vi går över till högsäsongens turridningar på Kullaberg. Från Midsommarhelgen flyttar hästarna upp till sommarhagen och vi utgår därifrån på alla turer. Det betyder också att vi rider nästa alla dagar i veckan.

Vill du boka och säkra din sommartur redan nu – maila eller ring/smsa.

Glöm inte: Beskriv antal ryttare, kunskapsnivå och vilken tur ni vill rida! Välkomna!

 

INFO I CORONATIDER

Hej alla! Info från oss under Corona-tider.

Vi har öppet!

Även om vi gillar att kramas och ta i hand kommer vi att undvika detta den närmsta tiden på rekommendation från folkhälsomyndigheten. Vi vidtar de restriktioner som myndigheter rekommenderar och anpassar oss på bästa sätt för allas säkerhet och vi håller öppet som vanligt! 

  • Tvätta händerna! Det finns tvål, vatten och handsprit. Vi använder engångshanddukar.
  • Ha rena handskar. 
  • Håll avstånd (även om vi gillar varandra).
  • Vi rengör dörrhandtag, handfat och toalett ofta med desinfektionsmedel. 
  • OM du är bekräftad bärare av Covid-19 viruset, visar symptom eller är satt i karantän för att du eventuellt kan vara smittad – var ärlig – stanna hemma! 

Hos oss är du varmt välkommen till att njuta av hästarna och naturen på underbara Kullaberg. Vi rider som vanligt på turer och lektioner så länge vi kan och får. Naturen och djuren är bra för oss alla – vi mår bättre – de hjälper oss mot stress och oro i dessa tider och eftersom vi träffas utomhus är smittorisken lägre. 

Vi har ryttare i stallet varje vecka som tillhör riskgruppen. Vi hjälps nu alla åt att kunna fortsätta njuta av hästarna och naturen utan att riskera smittspridning.

Varmt välkommen till våren på Kullaberg.

Våren på väg