Kategoriarkiv: Nyheter

Hästar är i sommarhagen – välkommen på tur hela sommaren!

Sommar i gräset

Nu har hästarna flyttat upp till sitt sommarbete. Mitt uppe i Kullabergs underbara naturreservat betar nu våra hästar och vi utgår med turerna från hagen vid Himmelstorps Hembygdsgård.

Parkera nedanför och gå uppför trapporna – ta god tid på dig – det kan vara mycket folk på sommaren. Toalett finns på parkeringen.

Parkeringen på Maps: https://goo.gl/maps/8cgXqnVASLtvYv8x7

Välkommen!

Nu är det vår på Kullaberg!

Vi rider fortfarande lektioner i ridskoleverksamheten på veckodagarna.

Hästar arbetar för fullt i ridskolan med  sina ryttare. Vi övar på olika ridvägar, sitsträning, övergångar mellan gångarter och andra spännande saker både på ridbanan och ute i skogen med undervisning.

På helgerna rider vi på turer med små grupper. Alla vill väl ut nu och njuta av den underbara våren på Kullaberg.

Juni bjuder på ridläger, lektioner och några turer innan vi går över till högsäsongens turridningar på Kullaberg. Från Midsommarhelgen flyttar hästarna upp till sommarhagen och vi utgår därifrån på alla turer. Det betyder också att vi rider nästa alla dagar i veckan.

Vill du boka och säkra din sommartur redan nu – maila eller ring/smsa.

Glöm inte: Beskriv antal ryttare, kunskapsnivå och vilken tur ni vill rida! Välkomna!

 

INFO I CORONATIDER

Hej alla! Info från oss under Corona-tider.

Vi har öppet!

Även om vi gillar att kramas och ta i hand kommer vi att undvika detta den närmsta tiden på rekommendation från folkhälsomyndigheten. Vi vidtar de restriktioner som myndigheter rekommenderar och anpassar oss på bästa sätt för allas säkerhet och vi håller öppet som vanligt! 

  • Tvätta händerna! Det finns tvål, vatten och handsprit. Vi använder engångshanddukar.
  • Ha rena handskar. 
  • Håll avstånd (även om vi gillar varandra).
  • Vi rengör dörrhandtag, handfat och toalett ofta med desinfektionsmedel. 
  • OM du är bekräftad bärare av Covid-19 viruset, visar symptom eller är satt i karantän för att du eventuellt kan vara smittad – var ärlig – stanna hemma! 

Hos oss är du varmt välkommen till att njuta av hästarna och naturen på underbara Kullaberg. Vi rider som vanligt på turer och lektioner så länge vi kan och får. Naturen och djuren är bra för oss alla – vi mår bättre – de hjälper oss mot stress och oro i dessa tider och eftersom vi träffas utomhus är smittorisken lägre. 

Vi har ryttare i stallet varje vecka som tillhör riskgruppen. Vi hjälps nu alla åt att kunna fortsätta njuta av hästarna och naturen utan att riskera smittspridning.

Varmt välkommen till våren på Kullaberg.

Våren på väg

Nu är vi igång!

Våren känns i luften fastän det är januari. Solen tittar sällsynt fram och inte många hästar har börjat fälla (lugn, det kommer…).

Vi har fått in några nya hästar och börjat rida igång våra trogna verksamhetshästar. Så kul det är med alla pigga och arbetssugna hästar,  soltimmarna känns för få!

Du kan redan nu boka din turridning i vår och snart lägger vi in spännande läger och träningsdagar som kommer denna säsongen.

Är du redan hästhyrare eller elev hos oss kan du vara med och rida igång hästar till ett förmånligt hästhyrpris.

200 kr/ lugn runda i skogen – max 1 timme. Eller om du har klippkort, två hästar – ett klipp under veckorna 5-6.

Hör av dig till Kristine på 0706277165.