Elevinfo om vårterminen 2018

 

Varmt välkomna

till vårterminen 2018 hos Kullabergs Islandshästar

Vår i hagen
Vår! 

 

 

Nu är det dags att sätta igång igen!

Denna vår arbetar Sandra, Klara och Kristine  med ridskolans lektioner.

Vårterminen börjar vecka 9. Sista vecka är vecka  22. Det ger termin på 13 ridtillfällen. Igenridning blir arrangerad under vecka 23 och på turr under helgerna. Det är möjligt att rida igen två tillfällen under vårens termin. Både i andra grupper och på igenridningsdagar. Även byte av igenridning till turridning eller hästhyr är möjligt i mån av plats.

Fasta grupper vecka 9-22

Tisdag vuxna vana         kl 19-20                            (Kristine)

Onsdag vuxna medel     kl 18-19                            (Sandra)

Onsdag vuxna medel     kl 19.30-20.30                 (Sandra)

Torsdag ungdom            kl 17-18                            (Sandra)

Torsdag vuxna medel   kl 18.30-19.30                 (Sandra)

Fredagar ungdom nyb kl 17-18                         (Klara)

Utelektioner kommer att finnas på  onsdagar och  fredagar, kl. 14-16

Tisdagar  finns det möjlighet för hästhyr och fredagar privatlektioner.

Hästhyr

Du är relativt van ryttare, godkänd genom ridskola eller privatlektioner av Kristine. Du hyr häst per gång och rider/tränar självständigt när du kan, vill och det finns lediga hästar. Maxridning 1,5 timme/tillfälle. Du förbinder dig att behandla hästen väl och rida och sköta om den på ett omtänksamt och hästvettigt sätt. Pris per tillfälle: 300kr. Köp ett 10-turs kort för 2500kr. Detta får du personligen utlämnad på gården. Inget digitalt. Bokning sker personligen genom sms eller kontakt. Betalning sker på bg eller swish.

Turridning

Vi rider turridning som vanligt. Turer på 1,5 timme (600kr), fikaturen ca 2,5 timme(750kr inkl. fika), Mölleturen inkl lunch på Krukmakeriet(1150kr inkl. lunch). Tiderna är inkl. genomgång, uppsittning och fika/lunch). Bokning på mail eller mobil/sms. 4-6 ryttare i varje grupp.

Utelektion

2 timmars aktivitet inkl. hantering/skötsel av häst. 4-6 ryttare. Vi gör iordning hästarna innan vi sitter upp på banan. Här värmer vi upp och bekantar oss med hästarna. Ridpasset innehåller en del teori och instruktion där vi arbetar med hästen i olika övningar på ridbanan. Detta kan vi sedan ta med ut på uteridningen och fortsätta arbetet med hästen. En bra kombination av god hästkontakt, träning och naturupplevelse. Du får både tid med instruktör och tid att träna själv.

Pris per gång 400kr. Bokas via Horsemanager

Lektioner

En timmes lektion exkl. hantering/skötsel av häst (detta ska ryttaren göra innan lektion och vid behov efter lektion, kom i god tid). 4-6 ryttare.

Pris per gång: 330kr/ungdom u. 16 år 270kr.

Gå in via länken till Horsemanager som finns på hemsidan www.kullabergsislandshastar.com

Under våren kommer det finnas möjligheter att gå kurser. Har ni önskemål om specifika ämnen eller tema, återkom gärna med idéer. I juni kommer det finnas möjlighet att gå på ridläger, olika kunskapsnivåer och dagar. Håll koll på hemsidan.

Nu önskar vi er varmt välkomna till våren.

Ridskolegrupper kan bokas på Horsemanager/Utelektioner vardagar kan bokas på Horsemanager/Turer på helgerna bokas via mail/telefon.

Privatlektioner enskilda bokas via mail/telefon. Vissa kan komma att arrangeras genom Horsemanager – isf under fliken aktiviteter.

 Vi som arbetar här:

Susanne van der Schaaf är stall- och hästskötare – 0768769493

Sandra Hallström arbetar med ridlektioner vissa dagar – 0703482167

Klara Siegrist arbetar med ungdomsgruppen fredagar, privatlektioner och utelektion. Därutöver rider Klara turridningar vissa helger – 0734165615

Kristine Barner håller i lektioner och kurser/ridläger – 0706277165

Välkomna till våren

(och resten av den skånska vintern)

Kristine & pälsdjuren

Ang. ridskolan:Betalning sker vid en eller två betalningar. Meddela vilket ni vill. Nytt för i år är att jag har skrivit avtal med bokningssidan Horsemanager. Ni kommer därför att få logga in på er egen sida där finns ett system för både bokning, betalning, avbokningar och igenridningar direkt via nätet. Mer info kommer när ni har bekräftat er plats i ridskolan. 

www.horsemanager.se

Ni som nyinskrivna ryttare i ridskolan får ”provrida” tre gånger innan ni betalar in för terminen. Vill ni inte fortsätta efter de tre gångerna betalar ni bara för de gånger ni har ridit.

Max 2 igenridningar per termin o grupp. Jag ber er att själva ta ett ansvar för att rida igen era missade gånger i god tid. Eller ta ut det i turer på Kullaberg inom samma termin.

Det finns även möjlighet att boka privatlektioner för dig som vill ha lite mer egen tid med häst och instruktör. För vidareutbildning av din egen ridning, lösning av vissa specifika problem i ridningen eller bara fler timmar i sadeln, ring eller mail för bokning. Passa på privatlektioner torsdagar eftermiddagar!

Vi kommer att ha vissa tillfällen, där vi under terminen kan ha teorilektion istället för uppsutten verksamhet. Detta kan vi lägga in när vädret tillåter eller i den vanliga lektionsplaneringen. Teori handlar bl.a. om hantering, utrustning, hästens fysik, gångarter etc.

 

Välkomna till Kullaberg och oss!

info@kullabergsislandshastar.com

www.kullabergsislandshastar.com

Kristine Barner

 Instruktörer under våren 2018

Kristine Barner

Sandra Hallström

Sandra kommer att ha grupperna onsdagarSandra Hallström

Sandra Hallström

Sandra är van ryttare med egna hästar, utbildad hästskötare, dipl. Equicare Bodyworker(hästmassör) och ridledare inom SIF. Sandra arbetar annars på gården med ansvar för hästarna och stallet. Därutöver håller hon efter våra hästar, tränar och masserar dem, så de mår bra. Sandra har flera års erfarenhet av att undervisa och har alltid haft egna hästar. Sandra är en uppskattat instruktör för att med sitt lugna sätt och goda pedagogik förklara och instruera nyttiga övningar till häst och ryttare.

Klara och Líf

Klara Siegrist

Klara arbetar här på fredagar och vissa helgdagar.

Klara har arbetat med lektioner och uteritter under flera säsonger hos oss på Kullabergs Islandshästar. Hon har därutöver arbetat utomlands som turledare i Italien. Flera års erfarenhet av egen häst ger henne en god inblick i både ridning, hästhantering och träning. Klara är uppskattad för sin goda pedagogik och sitt underbara humör.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Turridning • Ridskola • Träning • Inackordering