Elevinfo om höstterminen 2018

 

Varmt välkomna

till höstterminen 2018 hos Kullabergs Islandshästar

Nu är det dags att sätta igång med ridskolan igen efter den konstigaste, varmaste och soligaste sommar någonsin! Hästarna har trotsat värmen och arbetat intensivt med många turer på berget. De har mått bra under torkan och i skogen haft en stor betesmark med tillgång till gräs.

OBS – Vi har p.g.a. årets torka fått höja priserna, detta p.g.a. ökade kostnader för hästhållning.

Denna höst arbetar Sandra och Kristine med ridskolans lektioner.

Höstterminen börjar vecka 37. Sista vecka är vecka  47. Det ger termin på 10 ridtillfällen. Igenridning blir arrangerad under vecka 44 och 48 och/eller på tur under helgerna. Det är möjligt att rida igen två tillfällen under vårens termin. Både i andra grupper och på igenridningsdagar. Även byte av igenridning till turridning eller hästhyr är möjligt i mån av plats.

Höstkväll

Fasta grupper vecka 37-47

Tisdag vuxna vana         kl 19-20                            (Kristine)

Onsdag vuxna medel     kl 18-19                            (Sandra)

Onsdag vuxna medel     kl 19.30-20.30                 (Sandra)

Torsdag ungdom            kl 17-18                            (Kristine)

Torsdag vuxna medel   kl 18.30-19.30                 (Kristine)

Utelektioner kommer att finnas på  tisdagar och  fredagar,

kl. 14-16 / kl 15-17

Det kan även finnas det möjlighet för hästhyr och privatlektioner.

Hästhyr

Du är relativt van ryttare, godkänd genom ridskola eller privatlektioner av Kristine. Du hyr häst per gång och rider/tränar självständigt när du kan, vill och det finns lediga hästar. Maxridning 1,5 timme/tillfälle. Du förbinder dig att behandla hästen väl och rida och sköta om den på ett omtänksamt och hästvettigt sätt. Pris per tillfälle: 350kr. Köp ett 10-turs kort för 3000kr. Detta får du personligen utlämnad på gården. Inget digitalt. Bokning sker personligen genom sms eller kontakt. Betalning sker på bg eller swish.

Turridning

Vi rider turridning som vanligt. Turer på 1,5 timme (650kr), fikaturen ca 2,5 timme(800kr inkl. fika), Mölleturen inkl lunch på Krukmakeriet(1200kr inkl. lunch). Tiderna är inkl. genomgång, uppsittning och fika/lunch). Bokning på mail eller mobil/sms. 4-6 ryttare i varje grupp.

Utelektion

2 timmars aktivitet inkl. hantering/skötsel av häst. 4-6 ryttare. Vi gör iordning hästarna innan vi sitter upp på banan. Här värmer vi upp och bekantar oss med hästarna. Ridpasset innehåller en del teori och instruktion där vi arbetar med hästen i olika övningar på ridbanan. Detta kan vi sedan ta med ut på uteridningen och fortsätta arbetet med hästen. En bra kombination av god hästkontakt, träning och naturupplevelse. Du får både tid med instruktör och tid att träna själv.

Pris per gång 500kr. Bokas via Horsemanager

Lektioner

En timmes lektion exkl. hantering/skötsel av häst (detta ska ryttaren göra innan lektion och vid behov efter lektion, kom i god tid). 4-6 ryttare.

Pris per gång: 380kr/ungdom u. 16 år 320kr.

Gå in via länken till Horsemanager som finns på hemsidan www.kullabergsislandshastar.com

Under hösten/vintern kommer det finnas möjligheter att gå kurser och/eller privatlektioner. Har ni önskemål om specifika ämnen eller tema, återkom gärna med idéer.  Håll koll på hemsidan.

Nu önskar vi er varmt välkomna till hösten.

Ridskolegrupper kan bokas på Horsemanager/Utelektioner vardagar kan bokas på Horsemanager/Turer på helgerna bokas via mail/telefon.

Privatlektioner enskilda bokas via mail/telefon. Vissa kan komma att arrangeras genom Horsemanager – isf under fliken aktiviteter.

 Vi som arbetar här:

Susanne van der Schaaf är stall- och hästskötare – 0768769493

Sandra Hallström arbetar med ridlektioner vissa dagar – 0703482167

Kristine Barner håller i lektioner och kurser/ridläger – 0706277165

Välkomna till hösten (sensommaren och resten av den skånska vintern)

Kristine & pälsdjuren

Ang. ridskolan:Betalning sker vid en eller två betalningar. Meddela vilket ni vill. Nytt för i år är att jag har skrivit avtal med bokningssidan Horsemanager. Ni kommer därför att få logga in på er egen sida där finns ett system för både bokning, betalning, avbokningar och igenridningar direkt via nätet. Mer info kommer när ni har bekräftat er plats i ridskolan. 

www.horsemanager.se

Ni som nyinskrivna ryttare i ridskolan får ”provrida” tre gånger innan ni betalar in för terminen. Vill ni inte fortsätta efter de tre gångerna betalar ni bara för de gånger ni har ridit.

Max 2 igenridningar per termin o grupp. Jag ber er att själva ta ett ansvar för att rida igen era missade gånger i god tid. Eller ta ut det i turer på Kullaberg inom samma termin.

Det finns även möjlighet att boka privatlektioner för dig som vill ha lite mer egen tid med häst och instruktör. För vidareutbildning av din egen ridning, lösning av vissa specifika problem i ridningen eller bara fler timmar i sadeln, ring eller mail för bokning. Passa på privatlektioner torsdagar eftermiddagar!

Vi kommer att ha vissa tillfällen, där vi under terminen kan ha teorilektion istället för uppsutten verksamhet. Detta kan vi lägga in när vädret tillåter eller i den vanliga lektionsplaneringen. Teori handlar bl.a. om hantering, utrustning, hästens fysik, gångarter etc.

 

Välkomna till Kullaberg och oss!

info@kullabergsislandshastar.com

www.kullabergsislandshastar.com

Kristine Barner

 Instruktörer under hösten 2018

Kristine Barner

Sandra Hallström

Sandra kommer att ha grupperna onsdagarSandra Hallström

Sandra Hallström

Sandra är van ryttare med egna hästar, utbildad hästskötare, dipl. Equicare Bodyworker(hästmassör) och ridledare inom SIF. Sandra arbetar annars på gården med ansvar för hästarna och stallet. Därutöver håller hon efter våra hästar, tränar och masserar dem, så de mår bra. Sandra har flera års erfarenhet av att undervisa och har alltid haft egna hästar. Sandra är en uppskattat instruktör för att med sitt lugna sätt och goda pedagogik förklara och instruera nyttiga övningar till häst och ryttare.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Turridning • Ridskola • Träning • Inackordering