Hästhyr

Du vill rida på ”egen tid”, ta eget ansvar, men inte äga en egen häst? Du vill komma och ta ut hästen, pyssla och gosa, rida en sväng, men slippa tänka på krångel med hovslagare och försäkring?

Häst med häst
Njuter av färgerna och lugnet med hästen

”Hästhyrare” kan du bli, om du har varit elev i ridskolan över en längre period och/eller har blivit godkänd av instruktörerna .

Kravet är: Du är rejält van ryttare, är säker och trygg med att hantera hästar i både flock och stall. Du kan en del om hästars beteende och är van vid utrustningen. Du kan utan tvekan sadla, tränsa och hantera de flesta hästar utan hjälp.

Här är det egen ridning som gäller: Du kommer själv och hanterar hästen. Hämtar den i hagen, sköter om den och sadlar. Rider ut och myser, tränar, funderar… Efter ritten tar du hand om hästen i stallet, fodrar, borstar och dylikt. Du kan boka in dig på privatlektioner som andra med egen häst. Detta är inget för nybörjare eller ryttare med begränsad ridvana!

Miljö
Kulabergsmiljö

Varmt välkommen att lämna in intresseanmälan!

Kostnad 350 kr/tillfälle. Ridning  1-1,5 timme.

Betalning sker per gång. Bokning av hästhyra i mån av plats.

Tiokort går att köpa för 3000kr

Minimiålder 15 år.

En reaktion på ”Hästhyr”

  1. Hej! Mitt namn är Josefin Ljungkvist och jag är intresserad av att bli hästhyrare. Har tidigare ägt häst i några år och är en van hästperson.
    Undrar dock om man själv får välja vilken häst man vill hyra eller om det blir olika varje gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Turridning • Ridskola • Träning • Inackordering